Україна та США підписали договір про співпрацю між митними адміністраціями

Україна та США підписали договір про співпрацю між митними адміністраціями

Фото: Державна фіскальна служба України

Угоду підписали Роман Насіров та Роберт Джил Керліковське в присутності Володимира Гройсмана.

У понеділок, 23 травня, у Києві Україна та США підписали договір про взаємну допомогу між митними адміністраціями країн. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Угоду підписали голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров і спеціальний уповноважений з питань захисту митниці та кордонів США Роберт Джил Керліковське в присутності прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"Ми дуже розраховуємо на вашу підтримку і допомогу. Я переконаний в тому, що наступним нашим успіхом, після реформування національної поліції буде реформа митниці", – сказав Гройсман, звертаючись до Керліковське.

У відповідь Керліковське зазначив, що підписана угода сприятиме обміну досвідом між країнами та вдосконалить відносини обох держав.

"Ця угода створює необхідну правову базу для обміну інформації, допомоги нашим країнам виконувати закони, що стосуються митних прав. Ця угода дає нам можливість обмінюватися досвідом і далі вдосконалити наші відносини", – сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про звільнення всіх керівників митниці, викритих у корупції. Водночас прізвищ звільнених чиновників він не назвав.

Крім того, улітку між Україною та Канадою може бути підписана Угода про зону вільної торгівлі. Для цього прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо планує приїхати до України. Наразі деталі візиту узгоджують, утім найбільш ймовірний час прибуття канадського прем'єра –початок липня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація