Україна та Європа домовилися щодо електронного декларування

Україна та Європа домовилися щодо електронного декларування

Експерти Євросоюзу сказали, які критерії цього закону будуть влаштовувати ЄС.

Юристи та експерти ЄС разом з представниками України напрацювали компромісне рішення щодо поправок в закон про електронне декларування, які необхідні для введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це заявив прес-аташе представництва ЄС в Україні Давид Стулік, - пише "Інтерфакс-Україна".

"Я можу розкрити маленький секрет, що наші юристи, наші експерти цього тижня з українськими колегами напрацювали компромісні рішення цих спірних питань: щодо електронного декларування, щодо списку близьких родичів, щодо бази, від якої чиновники повинні будуть давати ці декларації. Так що цей компроміс більш-менш готовий, побачимо, що буде в парламенті", - сказав він.

Так, експерти Євросоюзу сказали, які критерії цього закону будуть влаштовувати ЄС.

Раніше представник ЄС в Україні Ян Томбінський закликав привести у відповідність до міжнародних стандартів закон про електронне декларування. Він зазначає, що більшістю "безвізових законів" у Європі задоволені. Проблеми виникли лише із законом про електронне декларування, у нинішньому вигляді він не допоможе створити систему контролю активів. 

Частина депутатів заявила, що зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій держслужбовців насправді дозволили народним обранцям приховувати свої статки в деклараціях. Крім того, законом на рік відкладено настання кримінальної відповідальності за неправдиві дані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація