Україна відкриє своє Почесне консульство в Іракському Курдистані

Україна відкриє своє Почесне консульство в Іракському Курдистані

Фото: Кurdistan24

Курдський міністр висловив сподівання, що це стане новою сходинкою в розширенні зв'язків між державами.

Україна найближчим часом відкриє своє Почесне консульство в Іракському Курдистані.

Про це розповів посол України в Іраку Анатолій Маринець на зустрічі з курдським міністром зовнішніх зв'язків Фалахом Мустафою, повідомляє Кurdistan24.

"Посол висловив бажання свого уряду в подальшому розширенні зв'язків з Іракським Курдистаном в різних галузях", - йдеться в заяві.

У заяві також наголошується, що Маринець високо оцінив роль президента Барзані і внесок у війну проти "Ісламської держави".

Своєю чергою, курдський міністр зовнішніх зв'язків привітав заяву українського посла і висловив сподівання, що це стане "новою сходинкою у встановленні і розширення політичних, культурних, освітніх і комерційних зв'язків між Іракським Курдистаном та Україною".

Варто зазначити, що Іракський Курдистан є складовою частиною Республіки Ірак з адміністративним центром у м.Ербіль, регіональним урядом.

На зустрічі сторони також обговорили майбутню операцію по звільненню Мосула.

У прес-центрі МЗС України також підтвердили цю інформацію.

"Отже, станом на сьогодні Посольство України в Республіці Ірак продовжує роботу по відкриттю Почесного консульства України в м.Ербіль (регіон Іракський Курдистан Республіки Ірак)", - йдеться у повідомленні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація