Україна відмовляється від позаблокового статусу і обирає НАТО - Яценюк

Україна відмовляється від позаблокового статусу і обирає НАТО - Яценюк

Яценюк зробив важливу заяву / Фото: facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Прем'єр зробив надважливу заяву.

Україна відмовляється від позаблокового статусу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який не виключає введення санкцій проти РФ.

За його словами, Кабінет міністрів вносить на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу України.

"Відповідно до рішення РНБО, уряд України вносить на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО", - заявив Яценюк на засіданні уряду.

Він також зазначив, що даний закон дозволить Україні ухвалювати рішення про членство в будь-яких інших економічних, політичних або військових союзах, які не суперечать основній меті України - членство в Євросоюзі.



Прем'єр також додав, що після ухвалення закону Україні буде заборонено членство як в Митному, так в Євразійському, так і в інших різного роду так званих союзах, які, за своєю суттю є нічим іншим, як "Радянським союзом імені Російської Федерації".

"Звертаємося до президента України, визначити законопроект як невідкладний, як визначено рішенням Ради національної безпеки і оборони, і до українського парламенту - розглянути його негайно", - підкреслив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Альянс планує розширити свою присутність у Східній Європі. Крім того, НАТО планує зробити кроки для зміцнення безпеки України, модернізації її Збройних сил, а також має намір надати їй сприяння у протистоянні загрозі з боку Росії.

Україна відмовляється від позаблокового статусу

Україна відмовляється від позаблокового статусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація