Україна вимагає звільнити усіх 129 заручників з полону бойовиків - Геращенко

Україна вимагає звільнити усіх 129 заручників з полону бойовиків - Геращенко

За її словами, тема звільнення заручників буде ключовою під час наступних переговорів у Мінську.

Україна вимагає від бойовиків негайно звільнити усіх заручників, які досі перебувають у полоні.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook представниця президента з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Українська сторона вимагає негайного звільнення всіх бранців - а їх тепер залишається 129", - наголосила вона після звільнення української журналістки Марії Варфоломеєвої.

Геращенко також запевнила, що тема звільнення заручників буде ключовою під час наступного раунду роботи гуманітарної підгрупи у Мінську.

"На попередніх зустрічах в Мінську я передала ОБСЄ і РФ листи від мам і дружин заручників, їхні звернення з вимогою негайного звільнення хлопців. І, звичайно, ми боремося за звільнення всіх українських героїв, що їх мордують у російських тюрмах", - зазначила вона.

За її словами, президент України Петро Порошенко помилував двох росіян задля звільнення Марії Варфоломеєвої і Андрія Гречанова.

"Він подав приклад Путіну, судилища якого засуджують сьогодні невинуватих - Сенцова, Кольченка, Надію Савченко, інших. І ми апелюємо до світу - тиснути на Путіна, бо ключ від всіх в'язниць, де утримують українців - в його кишені", - заявила Геращенко.

Очі- на півобличчя. Виснажена. Худесенька. І, здається, пережиті страждання тільки загострили Іі красу. Марія дуже гарна...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 3 березень 2016 р.

Нагадаємо, сьогодні, 3 березня бойовики звільнили з понад 400-денного полону луганську журналістку Марію Варфоломеєву.

Повʼязані теми:

Наступна публікація