Україна є жертвою неприйнятної агресії, Британія буде тиснути на Росію - Джонсон

Україна є жертвою неприйнятної агресії, Британія буде тиснути на Росію - Джонсон

Фото: Офіс президента України

Президент України зустрівся з міністром закордонних справ Великої Британії.

Велика Британія повністю налаштована на підтримку санкцій проти Російської Федерації.

Про це заявив державний секретар Британії у закордонних справах Борис Джонсон під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, передає прес-служба глави української держави.

"Україна є жертвою неприйнятної агресії. Ми на 100% є рішучими у здійсненні тиску на Росію", - сказав Джонсон, говорячи про позицію британського уряду щодо антиросійських санкцій.

Глава МЗС Британії зазначив, що Україна є одним з пріоритетів у його діяльності і невипадково наша країна стала однією з перших, яку він відвідує на новій посаді.

Нагадаємо, окрім Джонсона, до Києва прибули міністри закордонних справ Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмайєр та Жан-Марк Еро. Вони зустрілися з президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Також співрозмовниками іноземних дипломатів були керівник українського МЗС Павло Клімкін і керівники парламентських фракцій.

Основною темою розмов була ситуація на Донбасі та перспективи врегулювання конфлікту. Німецький дипломат наголосив, що напередодні ватажки "ДНР" і "ЛНР" заявили про готовність розпочати повне припинення вогню з 0:00 годин в ніч проти 15 вересня.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація