Українці зможуть вільно їздити майже до 100 країн світу після введення безвізового режиму - Клімкін

Українці зможуть вільно їздити майже до 100 країн світу після введення безвізового режиму - Клімкін

Павло Клімкін / Фото: УНІАН

Про це він сказав під час виступу на Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

Після запровадження безвізового режиму з Євросоюзом громадяни України зможуть подорожувати без віз до майже 100 країн світу.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу на ХІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, передає УНІАН.

"Для мене це не технічний процес можливості подорожувати в Євросоюз без візи. Для мене це визнання приналежності України й українців до європейського проекту, до європейської традиції, до європейської ментальності. І, до речі, після отримання безвізового режиму, українці зможуть їздити без віз майже до 100 країн світу", - сказав глава МЗС.

Клімкін сподівається, що безвізовий режим з Євросоюзом запрацює впродовж найближчих місяців і додав, що його відомство працює над цим.

Безвізовий режим із Євросоюзом може запрацювати вже у жовтні

Безвізовий режим із Євросоюзом може запрацювати вже у жовтні

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що впевнений у наданні Європейським Союзом безвізового режиму Україні найближчими тижнями.

Нагадаємо, безвізовий режим із ЄС може запрацювати вже уже в жовтні. Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган. Раніше комітет Європарламенту у закордонних справах уже проголосував за те, щоб якнайшвидше скасувати візи для українців. Однак тепер за це має проголосувати ще й увесь Європарламент, а потім - підтвердити Єврокомісія. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація