Українців до Білорусі пускатимуть лише із закордонними паспортами

Українців до Білорусі пускатимуть лише із закордонними паспортами

Фото: УНІАН

Новацію почнуть поступово запроваджувати з 2017 року.

Із наступного року українців до Білорусі пускатимуть лише із закордонними паспортами. Новацію запроваджуватимуть поступово.

Спочатку з 1 січня 2017 року закордонні паспорти будуть обов'язковими для українців для в'їзду в Білорусь авіасполученням. А з 1 квітня 2017-го така норма почне діяти для поїздок українців на авто та потягах, із 1 січня 2018-го – для пішоходів. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"З огляду на вимоги ІСАО щодо використання для перетину кордону паспортів, які містять машинозчитувальну зону (паспорти громадянина України не містять машинозчитувальної зони) та безпеки таких документів, білоруською стороною запропоновано здійснити перехід поїздок громадян України до Білорусі винятково за закордонними паспортами (громадяни Білорусі в'їжджають в Україну за паспортами громадянина Білорусі, який одночасно є і паспортом для виїзду за кордон)", – ідеться в повідомленні МЗС України.

Нагадаємо, що Білорусь із 1 січня цього року не впускає до своєї країни громадян України з ID-картками (нововведені внутрішні паспорти), позаяк такий документ не передбачений у двосторонній угоді від 2009 року про безвізові поїздки. Крім того, в Білорусі немає відповідного обладнання для перевірки таких документів.

З наступного року українців до Білорусі пускатимуть лише із закордонними паспортами

З наступного року українців до Білорусі пускатимуть лише із закордонними паспортами

Повʼязані теми:

Наступна публікація