Українська 95-а бригада провела найдовший рейд у військовій історії світу

Українська 95-а бригада провела найдовший рейд у військовій історії світу

За два тижні до російського наступу бійці 95-ї бригади провели успішний рейд проти сепаратистів. / Фото: Facebook/Житомирська 95 аеромобільна бригада

Американський військовий експерт вважає житомирських десантників найкращими у світі.

95-а окрема аеромобільна бригада під керівництвом свого командира Михайла Забродського провела найдовший рейд у військовій історії світу.

Про це в інтерв'ю ТСН розповів американський військовий експерт Філліп Карбер.

"Михайло Забродський і його 95-та бригада на початку серпня стали частиною військової історії. Вони прорвали лінію оборони сепаратистів, здійснили марш аж до Маріуполя, повернулися вздовж кордону, знищили кілька російських артилерійських батальйонів, які знаходилися вже на українському боці кордону, забрали їхню зброю і обладнання. Російські танки проїхали аж до самого Луганська і повернулися до Слов'янська. І це - найдовший рейд збройного формування у військовій історії світу", - розповів Карбер.

Ця операція була проведена за два тижні до російського наступу. За словами військового експерта, якби це сталося трішки пізніше, вони б били росіян з тилу, тому перебіг війни складався б по-іншому. Але це - не їхня помилка.

На думку Філіппа Карбера, 95-а бригада — найкраща бригада такого типу у всьому світі.

"Я скажу, що вони справді найкрутіша українська бригада, бо вони навіть служили з американськими військовими на Близькому Сході", - каже він.

Нагадаємо, бійці 95-ї бригади повернулися з Донецького аеропорту без втрат.

Бійців 95 аеромобільної бригади вітали близько сотні житомирян

Бійців 95 аеромобільної бригади вітали близько сотні житомирян

Повʼязані теми:

Наступна публікація