Українська делегація ПАРЄ обурилася скандальним візитом французьких депутатів в анексований Крим

Українська делегація ПАРЄ обурилася скандальним візитом французьких депутатів в анексований Крим

Фото: Facebook/Володимир Ар`єв

Французька делегація проігнорувала закони і продемонструвала неповагу до держав-членів Ради Європи.

Українська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи висловила обурення візитом французьких депутатів в анексований Росією Крим на чолі з делегатом ПАРЄ Тьєрі Маріані.

Про це йдеться в заяві української делегації до президента Асамблеї, текст якої опублікував на своїй сторінці в Facebook голова постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Від імені всієї української делегації заявляю що ми обурені зухвалим ігноруванням українського та міжнародного законодавства, в чому Маріані проявив себе як рецидивіст. Ми не збираємося поважати і толерувати права політиків на демонстративне ігнорування законів і неповагу до держав-членів Ради Європи", – йдеться в зверненні.

Українські делегати також висловили жаль з приводу того, що ПАРЄ після аналогічного відвідування трьома представниками Франції в ПАРЄ окупованого Криму рік тому так і не змогла встановити правила, які б регламентували повагу до міжнародного та національного законодавства з боку делегатів ПАРЄ.

"Разом з висловлюванням деякими делегатами ПАРЄ готовності прийняти делегацію Росії без дозволених правилами ПАРЄ обмежень за невідповідність РФ стандартам Ради Європи, це все разом підриває довіру до самої Асамблеї як органа, який стоїть на сторожі демократії, прав людини та верховенства права", – наголошено в заяві.

 

Нагадаємо, що про візит французької делегації на анексований півострів стало відомо 29 липня. Як повідомила окупаційна влада Криму, на чолі делегації приїхав депутат національних зборів Франції Тьєррі Маріані. Вони відвідали меморіальний комплекс жертвам фашистської окупації Криму "Концтабір "Червоний" та поклали квіти до вічного вогню. Протягом триденного візиту парламентарі проведуть низку зустрічей з самопроголошеною владою, відвідають визначні місця півострова та візьмуть участь у святкуванні Дня Військово-морського флоту РФ, який відбудеться 31 липня в Севастополі.

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило поїздку французьких депутатів до Криму.

Як відомо, це другий візит французьких депутатів до Криму. Вперше вони приїхали у липні минулого року. Цей крок засудили і українська, і французька влада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація