Українське МЗС вимагає від Росії допустити до Савченко її сестру

Українське МЗС вимагає від Росії допустити до Савченко її сестру

Фото: Reuters

У відомстві вважають, що російська влада намагається приховати реальний стан здоров'я полоненої льотчиці.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговою відмовою російської влади надати дозвіл на зустріч Віри Савченко з її сестрою Надією.

"Такі дії представників російської сторони суперечать положенням чинного законодавства РФ щодо порядку надання дозволу на побачення рідних з ув'язненими та розцінюються як такі, що спрямовані на приховування від суспільства реального стану здоров'я Надії Савченко", - йдеться у заяві МЗС.

Відомство заявляє, що категорично засуджує такі дії російської сторони та вимагає допустити до Савченко українських лікарів, рідних та консулів, а також закликає виконати раніше заявлені вимоги щодо її звільнення та повернення в Україну відповідно до норм міжнародного права та Мінських домовленостей.

"Вчергове наголошуємо, що Російська Федерація несе пряму відповідальність за життя та здоров'я народного депутата України, члена Парламентської Асамблеї Ради Європи Надії Савченко", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, сестра української льотчиці Надії Савченко Віра другий день не може потрапити на побачення із бранкою, оскільки їй не дають дозволів. Віра мала відвідати сестру 14 квітня одразу після візиту адвоката Миколи Полозова. Однак, у СІЗО заявили, що до сестри її не пустять, оскільки "немає дозволу суду". Ця відмова, за словами адвоката, незаконна, оскільки Надії вже винесено остаточний вирок, який набув чинності, отже всі пов'язані із дозволами питання перебувають у компетенції Федеральної служби виконання покарань.

Незаконно засуджену у Росії Савченко можуть етапувати до колонії найближчим часом

Незаконно засуджену у Росії Савченко можуть етапувати до колонії найближчим часом

Повʼязані теми:

Наступна публікація