Українське МЗС вимагає від Росії перевести Кольченка зі штрафного ізолятора

Українське МЗС вимагає від Росії перевести Кольченка зі штрафного ізолятора

Фото: Радіо Свобода

У Міністерстві хочуть, щоб російська сторона дотримувалася прав ув'язненого українця.

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії перевести українця Олександра Кольченка до камери з нормальними умовами.

У повідомленні МЗС йдеться, що незаконно ув'язненого українця "під надуманими приводами без будь-яких пояснень перевели до штрафного ізолятора, що є грубим порушенням його прав".

У зовнішньополітичному відомстві звернулися до російської сторони з нотою, в якій вимагають дотримуватися прав Кольченка і вжити усіх необхідних заходів, щоб у майбутньому таких інцидентів не було.

Окрім того, українська сторона закликала Росію негайно звільнити та повернути Кольченка в Україну.

Мінюст Росії отримав звернення України про передачу Києву чотирьох українських бранців

Мінюст Росії отримав звернення України про передачу Києву чотирьох українських бранців

Нагадаємо, ростовський суд виніс вирок українському режисеру Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченка засудили до десяти років ув'язнення. Українців звинуватили у плануванні терактів у окупованому росіянами Криму.

Геннадій Афанасьєв був одним з ключових свідків звинувачення у справі Сенцова та Кольченка, однак зрештою він відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше говорив під тиском.

Афанасьєв та інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами "терористичної групи" в Криму, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва уклали угоду зі слідством, їхня справа розглядалася в закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі.

Засудженого в Росії 73-річного українця Юрія Солошенка відправили на етап в Нижній Новгород. Його визнали винним у шпигунстві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація