Українське питання сьогодні обговорюватимуть на саміті Євросоюзу

Українське питання сьогодні обговорюватимуть на саміті Євросоюзу

Дводенний саміт ЄС відкривається сьогодні

Засідання у Брюсселі відкриється по обіді.

У Брюсселі лідери країн-членів ЄС знову зберуться за стіл переговорів, де зокрема обговорять, як саме досягти повної реалізації Мінських домовленостей, повідомляє ТСН.День.

Глави держав та урядів Європейського союзу у Брюсселі мають зібратися по обіді. Офіційно основна тема саміту заявлена про довкілля. Однак, лідери Євросоюзу не приховують - українське питання не оминатимуть і почнуть обговорювати його вже сьогодні.

Напередодні ввечері, Ангела Меркель розмовляла по телефону з Петром Порошенком. Очільниця Німеччини перед самітом заявила, що відповідальність за невиконання мирного плану лежить на Росії, а відтак послаблювати запроваджені проти Росії санкції у Брюсселі поки не збираються. Хоча і про нові теж говорити не будуть.

Берлін пропонує почати розробляти механізм зняття санкцій з РФ. Міністр Штайнмаер упевнений, що перед Європою це питання рано чи пізно постане і треба визначитися, за які конкретно дії можна знімати санкції з Росії. Імовірно можуть домовитися про фінансову допомогу Україні у питанні поставок російського газу.

Кореспондент Наталка Фібріґ

Лідери ЄС обговорять в Брюсселі відносини з РФ і питання надання підтримки Україні

Лідери ЄС обговорять в Брюсселі відносини з РФ і питання надання підтримки Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація