Українські депутати "засвітилися" на бізнесі у Криму, Донбасі та РФ

Українські депутати "засвітилися" на бізнесі у Криму, Донбасі та РФ

Будь-які протиправні дії зі свого боку політики заперечують.

Українські чиновники не гребують вести бізнес на окупованих територіях Донбасу, у Криму та в різних куточках Російської Федерації. У єдиному реєстрі юридичних осіб РФ серед російських підприємців зустрічаються й народні депутати України, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За законом, депутати не мають права на будь-який бізнес. Але вони продовжують ним займатися, при цьому не лише в Україні. Аркадій Корнацький з БПП вийшов із російського громадянства, але численний бізнес у Росії не закрив і веде його разом зі своїми дорослими дітьми. Хоча сам це заперечує. "Це не до мене, у мене немає там бізнесу. У мене жодного бізнесу в РФ немає, не треба тут розводити брехню", - каже він.

Тим не менше, документи свідчать про інше – 7 підприємств, у яких є частка Корнацького та його дітей. Одна з фірм зареєстрована в Криму вже після окупації – у 2015 році. На наведені факти він заявив, що все це провокація. "Якби Парасюк таких провокаторів побив, я б йому півлітра поставив", – каже депутат.

Представник "Опоблоку" Юрій Солод має в Москві підприємство "Собор-СМ". Дружина Солода, депутатка Наталія Королевська цю інформацію спростовує. "У нас у родині немає бізнесу в Російській Федерації", – твердить вона. Максим Єфимов із фракції БПП перереєстрував у Криму після анексії фірму "Домкримстрой". Тепер стверджує, що фірма не працює, а зареєстрована лише для того, аби окупанти не забрали землю, якою нардеп володіє особисто. "Її треба було втратити або оформити і чекати моменту, коли ми повернемо Крим собі. "Домкрийстрой" назвали тому, що ми хотіли там спочатку будувати готель. Воно не провадить жодної діяльності, воно заморожене – здає нульові баланси і все", – розповів він.

Усе, що нажите непосильною працею, не працює і в колишнього мільярдера Сергія Тарути. Він каже, що росіяни весь його бізнес заарештували або націоналізували, а колишні партнери-росіяни з ним навіть не спілкуються.

Мати бізнес у Росії законом не заборонено. А ось вести підприємницьку діяльність на окупованих територіях – це вже справа кримінальна. Тому народні обранці перестраховуються, як можуть. Якщо бізнес усе-таки діє, то його ведуть зазвичай родичі.

Разом із тим у четвер депутати голосуватимуть за питання про впровадження візового режиму з Росією. Парламентарі вже прокоментували перспективи схвалення у ВР такого рішення.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація