Українські дипломати у Німеччині проігнорували організований росіянами концерт

Українські дипломати у Німеччині проігнорували організований росіянами концерт

Українські дипломати у Німеччині проігнорували організований росіянами концерт

Пікет біля собору нагадував про жертв гібридної війни, котру почала РФ.

Українські дипломати у Німеччині проігнорували організований росіянами концерт у Берлінському соборі, - йдеться в сюжеті ТСН.Ніч.

Натомість невеликий пікет біля собору нагадував про численні жертви інших народів у другій світовій і про жертв гібридної війни, розв'язаної Росією.

Про уроки історії перед цим у німецькому парламенті говорив головний дипломат Німеччини Штайнмайер - на дебатах у річницю нападу гітлерівців на СРСР. У присутності російського посла він нагадав, що саме Росія анексією Криму та втручанням на Донбасі порушила принципи миру в післявоєнній Європі, суверенітет і недоторканність інших країн. Водночас, він висловився за посилений діалог з Москвою.

"По сусідству з Європою відбуваються криваві конфлікти. Посеред Європи стався розкол. Анексія Криму і дестабілізація Східної України. Головні принципи європейського мирного порядку уперше після завершення "холодної війни" порушила країна-підписант Гельсінських угод. Ці принципи - непорушність кордонів і суверенітет інших країн", - наголосив він.

Нагадаємо, що в Україні планують створити центр НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з РФ.

Про це заявив заступник директора Центру дослідження армії, роззброєння і конверсії (ЦДАКР) Михайло Самусь.

Пропозицію можуть озвучити українській стороні вже цього літа – під час саміту НАТО у Варшаві в липні цього року. 

Додамо, що раніше йшлося про те, що на саміті НАТО у Варшаві будуть прийняті переломні рішення у питанні присутності сил Північноатлантичного альянсу в Східній Європі.

Таку заяву зробив генеральний секретар організації Йенс Столтенберг. За його словами, на саміті визначаться ключові позиції про те, як адаптуватися до нової ситуації у сфері безпеки, у тому числі, зважаючи на дії Росії.

Генсек зазначив, що деякі союзники, зокрема, США, Великобританія і Німеччина, вже підтвердили свій намір зміцнювати східний фланг альянсу.

Українські дипломати проігнорували організований росіянами концерт у Берлінському соборі

Українські дипломати проігнорували організований  росіянами концерт у Берлінському соборі

Повʼязані теми:

Наступна публікація