Українські лікарі поскаржаться німецьким на неслухняність Тимошенко

Українські лікарі поскаржаться німецьким на неслухняність Тимошенко

Лікарі розкажуть німцям, як поводиться Тимошенко / Фото: ТСН.ua

Медики скаржаться, що екс-прем'єр відмовляється ходити на процедури і постійно переносить їх.

Наступного тижня до України приїдуть німецькі лікарі, з якими українські медики обговорять ситуацію з лікуванням екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Ми очікуємо, що наступного тижня, швидше за все у вівторок, до Харкова прибуде лікар клініки "Шаріте", можливо, це буде Аннет Рейсхауер. Буде зібрана комісія медиків, і нам належить обговорити багато питань, особливо в світлі останніх подій", - повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов.

За словами Толстанова, українські лікарі поінформують німецьку сторону про поведінку пацієнтки Тимошенко і про її відмови виконувати рекомендації.

"Перше питання, це, звичайно, поведінка пацієнтки, зокрема, її відмови від виконання рекомендацій, точніше навіть самовільне визначення графіка процедур, тобто перенесення ранкових процедур на вечір, відмова від деяких із них на користь якихось своїх зустрічей і т. д.", - пояснив він.

Заступник міністра також повідомив, що на обговорення буде винесено питання подальших дій українських медиків.

"Як відомо, пацієнтка Тимошенко вже майже півроку перебуває в стаціонарі. Це безпрецедентний випадок. Німецькі лікарі про це не раз уже говорили, адже ні європейська, ні міжнародна практика не знає таких випадків, якщо говорити про ті проблеми, з якими ми маємо справу. І медики прекрасно розуміють, що кількасот сеансів реабілітаційних процедур - це не зовсім нормально. Отже, нам потрібно розуміти і обговорити, що і як робити далі", - сказав Толстанов.

Нагадаємо, раніше Державна пенітенціарна служба вирішила поставити перед лікарями питання щодо доцільності перебування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в лікарні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація