Українські правозахисники не підуть в "гетто" і не здадуться у "війні", яку почала влада - заява

Українські правозахисники не підуть в "гетто" і не здадуться у "війні", яку почала влада - заява

Правозахисники погрожують воювати у війні, яку почала влада / Фото: УНІАН

Правозахисники обурені скандальним голосуванням за закон, який порушує права людини та Конституцію України.

Українські правозахисники із впливових організацій висловили своє глибоке обурення скандальним законом "Колесніченка-Олійника", який Рада прийняла на "ручному голосуванні" 16 січня. Вони переконані, що таким чином українська влада оголосила війну українському громадянському суспільству.

Відповідну заяву підписали голова правління Української Гельсінської спілки Микола Козирев, її виконавчий директор Аркадій Бущенко та директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

"Ми констатуємо, що цей закон порушує найважливіший принцип конституційного правопорядку – принцип верховенства права – і порушує конституційні права громадян України й осіб без громадянства, що проживають на її території. Подивимося правді в очі – це означає, що правляча коаліція оголосила війну громадянському суспільству.

У зв'язку з цим ми заявляємо, що не збираємося в цій не нами початій війні підписувати пакт про капітуляцію", - йдеться в заяві правозахисників Української Гельсінської спілки та Харківської правозахисної групи.

Правозахисники заявляють, що не підуть в "соціальне гетто", яке створила влада, та не одягнуть на себе ярлик "іноземний агент".

Також правозахисники переконані, що влада пішла на такі дії через страх у нинішній ситуації масового і організованого соціального протесту.

Нагадаємо, що впливова міжнародна організація Transparency International переконана, що скандальні закони від більшості загрожують Україні диктатурою. В організації переконують, що закони можуть знищити будь-які прояви громадянської непокори в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація