Українські прокурори підкорили російський Ельбрус на сміх соцмережам

Українські прокурори підкорили російський Ельбрус на сміх соцмережам

Користувачі відреагували на пафосні заяви Матіоса "ми це зробили" і "хай тремтять".

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що дозволив підлеглим піднятися на гору Ельбрус у Росії, аби потримати там стяг. Повідомлення викликало бурхливу реакцію юзерів соцмереж, які іронізують, що Крим тепер можна і не відвойовувати, а наступним звершенням має стати розмальований у синій і жовтий кольори московський Кремль, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У ГПУ на запит про відпочинок прокурорів у РФ нічого не відповіли. А перший заступник генпрокурора порадив сприймати повідомлення Матіоса весело. "Можу сказати, що у Анатолія Васильовича досить гарне почуття гумору, і він справжній патріот. Тому що коли ми говоримо про країну-агресора – тут я з ним повністю одностайний, що немає жодної думки про те, що ми можемо мати з ними якісь спільні речі", - заявив Дмитро Сторожук.

Українські військові прокурори підкорили російський Ельбрус

Українські військові прокурори підкорили російський Ельбрус

Спільних речей із країною-агресоркою в прокуратури тепер вистачає. Український стяг на фото тримає підполковник прокуратури Володимир Павленко. Сума, яку він мав заплатити за сходження в Росії, коливається в межах 30-40 тисяч рублів. Це без дороги з Києва і назад. Саме ж сходження не є чимось винятковим. Так твердить альпініст Сергій Нєдосєков, який на Ельбрус піднімався лише раз, бо це нецікаво. "Це смішно. Для будь-якої людини, яка розуміється на альпінізмі – це не є досягнення", - каже він.

Останні два роки Сергій служить в армії, півроку провів у АТО. Каже, він би завітати до сусідів на відпочинок не ризикнув. "Я не їжджу в Росію, бо мені неприємно там бувати. Для мене тема Росії закрита. Тим паче, що я розумію, що якщо я перетну кордон, то я не повернуся – бо я військовослужбовець", - пояснив він. Чи повернувся додому підкорювач Ельбрусу підполковник Павленко – наразі не відомо. Керівництво військової прокуратури про це не звітувало.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація