Українські розвідники на Донбасі побудували підземне містечко

Українські розвідники на Донбасі побудували підземне містечко

У підземному містечку є кухня, командний пункт і кімната відпочинку.

Укріплення зможе захистити навіть від "Градів"

Розвідники з 54-го Новоград-Волинського розвідбату не стали чекати холодів і самотужки створили підземне місто. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Досі вони перебивались у наметах, а потім накреслили план, вибили техніку і за кілька тижнів звели собі укріплення, яке зможе захистити навіть від "Градів". Тут є і кухня, і командний пункт, і кімнати відпочинку.

Тут, під землею, і тепло, і сухо. Повертаючись із завдання, воїни можуть і обігрітись, і відпочити. Новоград-Волинські розвідники вже чотири місяці у полях без ротації. У підземеллі хлопці готуються зустрічати і Новий рік.

У них під землею є світло і телевізор. Разом з вояками за роботою детутатів Верховної Ради дивиться екс-нардеп, а тепер солдат–розвідник Павло Жебрівський.

"Сьогодні хлопці тут зібрались: тракторист з Олевська, лісник з Ємільчене і багато інших, які покинули домівки, покинули дітей, тата, маму – відстоюють Україну. Хлопці тут роблять свою роботу, а ось ці мають робити роботу там. Ніколи ми не переможемо у війні, якщо вони будуть кепсько робити свою роботу", - каже Павло Жебрівський.

Усі харчі у підземному місті від волонтерів, так само, як і медицина. Ліки везуть щодня. Тут, на передовій, у розвідників тільки дві сестрички і без автомобіля. Викручуються як можуть, аби врятувати життя пораненим.

"Немає у нас санітарного автомобіля. Потрапив під обстріл і знаходиться в пункті постійної дислокації. Він не підлягає ремонту, тому для нас велике питання - санітарний автомобиль", - каже начальник медслужби Надія Савченко.

Перед кожним виходом у тил ворога хлопці проходять повз дитячі малюнків, які розвішані на стінах.

Ті, хто вночі повернувся з завдання, удень їдуть до своїх підшефних - діток з садочку та дитбудинку. Везуть усе - від борошна до цукерок. Але малюки більше радіють навіть не цукеркам та продуктам, а самим розвідникам, які для дітей тут в прифронтовій зоні - взірець мужності та героїзму.

Нагадаємо, українські військові в оточенні бойовиків утримують найвищу точку у Донецькій області.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Українські розвідники самотужки створили підземне місто

Українські розвідники самотужки створили підземне місто

Повʼязані теми:

Наступна публікація