Українські військові в оточенні бойовиків утримують найвищу точку у Донецькій області

Українські військові в оточенні бойовиків утримують найвищу точку у Донецькій області

Гостра Могила - найдальша позиція наших військ.

Знімальна група ТСН відвідала одну з найвіддаленіших українських позицій.

Курган Гостра Могила - одна з найнебезпечніших й найвіддаленіших українських позицій. Це крайній форпост наших військ за Дебальцевим, куди важко дістатися, адже дорога проходить через територію, яку контролюють бойовики.

Знімальна група ТСН стала однією з перших, хто відвідав розвідників на найвищій точці Донецької області, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Їхати ворожою територією - це випробування долею: можна доїхати, а можна не доїхати. Страшно - це нічого не сказати, але хлопці з розвідки щодня їздять по тилам ворога, аби добути нову і свижу інформацію.

Тільки з розвідкою на свий страх і ризик можна дістатись найвіддаленіших українських позицій. Треба долати терикони, які не наші, і з яких постійно накривають мінометами. Треба проскакувати села у нейтральній смузі.

"У населенному пункті багато хто нас "зливає", і чим ближче до наших "візаві", як ми їх називаємо, тим більше зливають. Хоча ось діти біжать. Що вони роблять, вони махають руками — це приємно. От заради них і варто це робити", - каже один з військових.

На фронт цей спецпризначенець прийшов добровольцем з Києва, пересварившись з військоматом. Там чомусь не хочуть брати вояків з досвідом.

"Таких людей реально багато, багато спеціалістів, які хочуть сюди приїхати. Досвідчені як бійці, так і командири. Чому не беруть? Тому що війна закінчиться швидко на нашу користь", - продовжує він.

Крізь тили ворога розвідники добираються до своїх на автомобілях волонтерів. Техніка від Міноборони або поламана або на ремонті. Проскакуємо села – найстрашніше долати залізничні переїзди. Терористи їх мінують. На тому тижні тут підірвався наш "Урал" - загинули солдати.

Гостра Могила - пункт нашого призначення. Це найдальша позиція наших військ. Курган слов'янських племен кривичів - найвища точка в Донецькій області, 331,4 метри над рівнем моря. Тепер це неприступна фортеця.

"Ось два терикони - між ними залізниця, звідти ведеться регулярний мінометний обстріл по нашій позиції. Там катається платформа, на якій встановлено міномет і який веде обстріл прямо по нам", - розповідає український військовий.

Солдати втомлені від холоду й постійних обстрілів, утім кажуть, що цю висоту не здадуть.

Тут усі позиції всипані гільзами та осколками. Спалена техніка й вирви від ворожої артилерії. Цей курган омитий кров'ю, бо і в роки Великої Вітчизняної його доводилось обороняти від окупантів – солдат Рейху. Тепер українські солдати боронять цю землю від інших окупантів.

Нагадаємо, у відповідь на ультиматум бойовиків українці під Донецьком відвоювали кілька кілометрів території.

Знімальна група ТСН відвідала одну з найвіддаленіших українських позицій

Знімальна група ТСН відвідала одну з найвіддаленіших українських позицій

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація