Український Інтерпол підтверджує відмову Італії видати скандального Маркова Україні

Український Інтерпол підтверджує відмову Італії видати скандального Маркова Україні

В українському бюро Інтерполу підтвердили відмову Італії видати Києву екс-нардепа Ігоря Маркова / Фото: УНІАН

В Італії вбачають політичні мотиви у справі екс-депутата.

В українському бюро Інтерполу підтвердили відмову Італії видати Києву екс-нардепа Ігоря Маркова.

Про це повідомив керівник укрбюро Інтерполу Василь Неволя, передають Українські новини.

"Так, відмовили в екстрадиції", - сказав він.

Неволя уточнив, що Інтерпол відмовив у екстрадиції Маркова, посилаючись на невідповідність вимог щодо видачі особи статутом організації, зокрема вбачаючи в цьому політичні мотиви.

Як повідомлялося раніше, одіозний екс-нардеп Ігор Марков після оголошення рішення суду у Генуї, який не дозволив видати політика Україні, першим рейсом вилетів до Москви

Нагадаємо, що колишнього парламентарія затримав Інтерпол 12 серпня в Санремо. Суд обрав для Маркова запобіжний захід - тримання під вартою. Згодом його перевели під домашній арешт у курортному готелі, де він пробув до середини зими з електронним браслетом на нозі.

Рік тому Марков отримав російське громадянство, у Москві приєднався до так званого "Комітету порятунку України", який очолює колишній прем'єр Микола Азаров. Від зв'язків із Януковичем нардеп відхрещується, а повертатися на Батьківщину боїться.

У вересні 2015 р. політик в інтерв'ю ТСН розповів, як проводить час у готелі під домашнім арештом. Він зізнався, що читає переписку Сталіна. Також Марков повідомив, що планує судитися з українським Інтерполом.

Раніше група італійських сенаторів, відомих своєю проросійською позицією, попросила звільнити одіозного колишнього народного депутата. Звернення до міністра юстиції Італії підписали 11 парламентаріїв. На їхню думку, звинувачення, висунуті Україною проти Маркова, "диктуються міркуваннями політичного характеру", через що "примусові заходи", вжиті проти Маркова вже італійським урядом, повинні бути переглянуті і, по можливості, скасовані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація