Україну відвідають спікери парламентів країн Балтії та Північної Європи

Україну відвідають спікери парламентів країн Балтії та Північної Європи

Особлива увага звертається на співпрацю з країнами, які поки стоять на роздоріжжі" - спікер естонського парламенту / Фото: Reuters

На прикладі трьох балтійських країн члени делегації мають намір показати чого вони досягли.

Спікери країн Балтії та Північної Європи в понеділок, 1 лютого, почнуть візит в Україну.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Спікери зустрінуться з главою українського парламенту Володимиром Гройсманом і прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Вони виступлять у Києві на прес-конференції, а також зустрінуться з представниками фракцій парламенту.

У вівторок голови парламентів проведуть зустріч з президентом Петром Порошенком, представником президента в Криму Мустафою Джемілєвим, а також представником кримських татар Рафатом Чубаровим.

Як зазначив спікер парламенту Естонії Ейки Нестор, в рамках співпраці парламентаріїв країн Балтії і Північних країн вже протягом ряду років "особлива увага звертається на співпрацю з країнами, які поки стоять на роздоріжжі".

За його словами, на прикладі трьох балтійських країн члени делегації мають намір показати що, чому і як вони зробили і чого досягли. "Спільність нашого недавнього минулого дозволить нам, в якійсь мірі, краще пояснити ці речі, ніж наші європейські партнери. Але це можливо тільки в особистій зустрічі, на якій піде відкрита і чесна розмова", - сказав спікер естонського парламенту.

Глава МЗС Канади відвідає Україну після заяв про розширення контактів із РФ. Нагадаємо, що раніше Глава МЗС Канади Стефан Діон заявив, що Оттава сподівається на відновлення діалогу з Росією, в тому числі і щодо ситуації в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація