Україну знову обстріляли з території Росії, яка активізувалася на Донбасі. Мапа АТО

Україну знову обстріляли з території Росії, яка активізувалася на Донбасі. Мапа АТО

Українські військові вже восьмий місяць визволяють Донбас від проросійських і російських найманців / Фото: facebook.com

РФ перекинула на Східну Україну колону військової техніки, здійснює повітряну розвідку.

Росія активізувалася на Донбасі, а також на своїй території поблизу України. Минулої доби знову зафіксовано обстріли української території з боку РФ.

"Учора о 22:15 з території Росії здійснено артилерійський обстріл по підрозділам Збройних сил України, що розташовані між Юганівкою та Герасимівкою Станично-Луганського району. Також учергове зафіксовано перекидання колон військової техніки з Росії на територію України на Луганському напрямку", - уточнив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Крім того, "незаконні збройні формування та Збройні сили РФ відновили здійснення системної повітряної розвідки з використанням безпілотників, а також літаків. Так, біля Красної Талівки Луганської області зафіксовано політ по території РФ уздовж кордону літака дальнього радіолокаційного виявлення. Поблизу Сартани зафіксовано політ БПЛА на напрямку Маріуполь–Павлівка".

Водночас настирлива Росія готує вже восьмий "гумконвой" на Донбас.

Мапа АТО на Донбасі станом на 12:00 суботи, 22 листопада / Фото: inotv.rt.com

Бойові дії попри перемир'я на Сході України не припиняються, а навпаки – кількість обстрілів українських позицій збільшилася вдвічі. Щодня гинуть люди, бойовики руйнують інфраструктуру регіону. Без житла, води, газу та електроенергії залишаються 172 тис. мешканців Донеччини, наголошує облдержадміністрація.

Повʼязані теми:

Наступна публікація