УНА-УНСО прориватиметься до Ради на "революційній хвилі"

УНА-УНСО прориватиметься до Ради на "революційній хвилі"

УНСОвці сподіваються подолати 5% бар'єр і пройти до парламенту / Фото: AFP

Націоналісти з УНА-УНСО збираються на передвиборчий з'їзд у Львові.

УНА-УНСО самостійно піде на вибори. Представники цієї політичної сили вважають, що зможуть подолати 5-відсотковий бар'єр за умови виникнення в Україні восени революційної атмосфери.

"Шанс пройти 5% може з'явитись, якщо осінь буде дуже гарячою. Коли всі безідейні політичні проекти почнуть лопатись як мильні бульбашки, тоді люди побачать, де є сила, а де - повітря", - зазначив один із лідерів УНА-УНСО Ігор Мазур.

УНА-УНСО першою з українських націоналістичних партій проведе свій передвиборчий з'їзд, який відбудеться 30 липня у Львові.

"Ми вважаємо, що Львів є гідним містом, аби там відбувся наш з'їзд. Адже у 1990 році саме у Львові була заснована наша організація. Таким чином ми віддаємо шану цьому місту і всій Західній Україні. Це територія, де завжди перемагали український дух та українська зброя", - пояснив Мазур.

Нагадаємо, вибори до Верховної ради відбудуться 28 жовтня. У понеділок, 30 липня, в Україні стартувала виборча кампанія. Вибори проводяться за змішаною системою – по 225 народних депутатів обираються за партійними списками і в мажоритарних округах. За мажоритаркою можна балотуватися або від партії, або шляхом самовисування. Прохідний бар'єр для партій за партійними списками на цих виборах становить 5%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація