Уряд готується випустити за амністією 1,5 тисячі ув'язнених

Уряд готується випустити за амністією 1,5 тисячі ув'язнених

Мінюст пропонує амністувати близько 1,5 тис ув'язнених

Законопроект підготовлений для візування прем'єром для подальшого внесення на розгляд Ради.

Міністерство юстиції підготувало законопроект про амністію. Згідно з ним, з місць позбавлення та обмеження волі передбачається звільнити близько 1,5 тис. чоловік. Про це міністр юстиції Олександр Лавринович повідомив в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

"Проектом закону "Про амністію в 2013 році" передбачається оголосити амністію і поширити її дію насамперед на ті категорії засуджених, які вчинили злочини невеликої тяжкості або найбільш незахищені та вразливі в соціальному плані, а саме на неповнолітніх, а також жінок і чоловіків, які мають дітей віком до 18 років, дітей-інвалідів і/або повнолітніх доньку, сина, визнаних інвалідами, до інвалідів першої, другої, третьої груп, хворих на туберкульоз, онкозахворювання, а також осіб, які відзначені державними нагородами України і колишнього СРСР і т.д", - сказав Лавринович.

Читайте також: Масову амністію і обов'язкову наявність паспорта віднесли до міфів нового КПК

За його словами, в результаті застосування амністії згідно з положеннями цього законопроекту з місць позбавлення та обмеження волі передбачається звільнити близько 1,5 тис людей зазначеної категорії.

Зараз законопроект підготовлений для візування прем'єром для подальшого внесення на розгляд Верховної Ради.

Міністр висловив думку, що у випадку, якщо законопроект заблокує опозиція, оскільки останні мають свій варіант, що передбачає звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра МВС Юрія Луценка, то "таким політикам слід відповідати на важливі питання: чому у нас політичний процес має пріоритет перед долями людей".

Повʼязані теми:

Наступна публікація