Уряд відновив виплату пенсій 90 тис переселенців

Уряд відновив виплату пенсій 90 тис переселенців

Фото: УНІАН

Кабмін хвилює соціальна і гуманітарна ситуація на окупованій території.

Кабмін відновив пенсійні виплати для 90 тис. переселенців, які потрапили в список СБУ через підозру в проживанні на території, яка тимчасово не підконтрольна українській владі.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Після того, як СБУ передала нам списки на 450 тис. переселенців, які, на думку СБУ не проживають постійно на території, яка підконтрольна українській владі, ми, безумовно, здійснили відповідні перевірки і припинення виплат. Йдеться в першу чергу про пенсійні виплати", - сказав він.

"Нині з цих 450 тис. пенсій, які були припинені, вони відновлені приблизно для 90 тис. осіб, це означає, що лише 90 тис. осіб реально є переселенцями і мають право відповідно до чинних українських законів отримувати пенсію на території, яка підконтрольна українській владі", - резюмував Розенко.

За його словами, український уряд, безумовно, дуже хвилює соціальна і гуманітарна ситуація на окупованій території.

Проте лише в двох випадках можна відновити процес виплати пенсій громадянам із окупованих територій: людина може переїхати на територію, підконтрольну українській владі, або ж після повернення повного контролю над своїми територіями шляхом виконання Мінських угод.

Нагадаємо, що раніше глава департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну України Андрій Рязанцев заявив, що з 40 тисяч перевірених внутрішньо переміщених осіб лише 9% можуть отримувати виплати згідно з цим статусом.

Раніше повідомлялося, що бойовики"ДНР" отримували соцвиплати як вимушені переселенці.

Двічі переселенців з дитбудинку в зоні АТО хочуть знов повернути в Луганську область

Двічі переселенців з дитбудинку в зоні АТО хочуть знов повернути в Луганську область

Повʼязані теми:

Наступна публікація