Уряд вніс "список Савченко" на розгляд РНБО

Уряд вніс "список Савченко" на розгляд РНБО

Фото: Getty Images

У Кабміні пояснили, на кого поширюватиметься "санкційний список".

Кабмін схвалив і вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до фізичних осіб, які причетні до протиправних дій щодо української льотчиці Надії Савченко.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду, яке було опубліковано на Урядовому порталі у четвер, 24 березня.

"Зокрема, пропонується затвердити перелік осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, її викрадення, фальсифікації матеріалів судової справи та незаконного засудження, на які поширюватимуться санкції", - йдеться у документі.

До того ж у розпорядженні наголошується, що ухвалення документу також сприятиме подальшій синхронізації політики України та іноземних партнерів у питанні запровадження спеціальних економічних та інших санкцій у зв'язку з агресією РФ проти України та окупацією Криму.

Нагадаємо, 22 березня російський суд ухвалив рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років, за "замах на вбивство" мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином у сукупності Росія хоче, аби Надія відсиділа 22 роки у тюрмі і сплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Президент України Петро Порошенко прокоментував вирок російського суду та заявив про готовність обміняти Савченко на затриманих на Луганщині співробітників ГРУ. Судовий процес у Росії глава держави назвав "ганебним судилищем" і наголосив, що Україна ніколи не визнає вироку.

Водночас адвокат Ілля Новиков повідомив, що Генеральна прокуратура України готує підозру трьом суддям суду міста Донецьк у Ростовській області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація