В Адміністрації президента анонсували важливі новини щодо звільнення Савченко

В Адміністрації президента анонсували важливі новини щодо звільнення Савченко

Надія Савченко / Фото: Getty Images

Інформацію мають повідомити протягом кількох годин.

Протягом кількох годин мають надійти важливі новини про переговорний процес щодо звільнення полоненої Росією української льотчиці та народного депутата Надії Савченко.

Про це в прямому ефірі програми ТСН.Тиждень повідомив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлисеєв.

"Найближчими годинами будуть важливі новини, тому що, як і обіцяв, президент продовжує наполегливо працювати з тим, щоб забезпечити її якнайшвидше повернення додому. Причому, вона має повернутися в здоровому глузді і, звичайно, це має бути зроблено протягом ближчих днів. Тому що 5 квітня набуває чинності вердикт незаконний. І тому, як і у Вашингтоні (Порошенко цього тижня відвідав США), буквально зараз, навіть у даний момент, президент активно працює над тим, щоби забезпечити її повернення. Я думаю, найближчими буквально годинами буде нова інформація з приводу Надії Савченко. Хотів би привернути увагу, що президент у своїх контактах привертає увагу до інших українців, які незаконно утримуються на території Російської Федерації. Тому що для нас доля кожної людини надзвичайно важлива. Але Надія – це символ. І тому для нас дуже принципово і важливо... До речі, була зустріч у Вашингтоні з тим же генеральним секретарем ООН, який абсолютно підтримав наші підходи і він готовий долучитися до звільнення Надії Савченко", – сказав Єлисеєв.

Нагадаємо, 22 березня російський суд ухвалив рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років, за "замах на вбивство" мирних громадян – 4 роки, і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином у сукупності Росія хоче, аби Надія відсиділа 22 роки у тюрмі і сплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація