В Amnesty Inernational спростовують російську брехню про масові розстріли на Донбасі

В Amnesty Inernational спростовують російську брехню про масові розстріли на Донбасі

В Amnesty Inernational не підтверджують масові розстріли українцями сепаратистів на Донбасі

Пропаганда Кремля розповідала про братські могили з сотнями трупів у кожній, реально ж мова йде про максимум чотири смерті, щодо яких є питання.

Злочини в зоні АТО є, але їх масштаби російські ЗМІ значно перебільшують. Про це кажуть представники Amnesty Inernational, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Правозахисники дослідили майже всі повідомлення про масові розстріли та братські могили. У тому числі й заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про нібито 400 тіл під Нижньою Кринкою.

Ці цифри не підтвердилися.

Чотирьох осіб, яких знайшли в згаданій могилі, убили під час бойових дій. У цьому зізналися правозахисникам терористи "ДНР". Хоч раніше говорилося про те, що людей масово розстріляли.

В Amnesty Inernational водночас кажуть, що позасудові страти під час конфлікту в східній Україні зафіксовані не лише з боку сепаратистів, а й із боку українських солдатів та добровольчих батальйонів. Але ці факти слід іще ретельно розслідувати.

"Після опитування місцевих жителів, посадових осіб, бійців так званої "ДНР", що діють в цьому районі, а також журналістів, які стали свідками деяких ексгумацій, наші дослідники знайшли переконливі докази причетності контрольованих Києвом сил до позасудових страт чотирьох чоловіків, похованих в двох інших, які знаходяться біля селища Комунар", - розповіла директор представництва Amnesty Inernational Тетяна Мазур.

Раніше в Amnesty Inernational повідомляли, що бойовики вбивають полонених і ведуть хаотичні обстріли.

Звірства в зоні АТО є, але російські ЗМІ перебільшують їх масштаби - Amnesty International

Звірства в зоні АТО є, але російські ЗМІ перебільшують їх масштаби - Amnesty International

Повʼязані теми:

Наступна публікація