В анексованому Криму обшукали мечеть

В анексованому Криму обшукали мечеть

На півострові очікують провокацій.

В анексованому РФ Криму стався обшук у мечеті.

Про це на власній сторінці у Facebook повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедля.

"Зараз голова Карасувбазарского (Білогірського) регіонального меджлісу Асаба Мустафа повідомив про те, що в джамі (мечеті) с. Мушаш (Вишенне) проводиться обшук", - написав він.

"Очевидно інформація про яку говорив Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підтверджується. Значить за ними підуть і інші широкомасштабні провокації", - резюмував він.

Нагадаємо, 12 травня Федеральна служба безпеки Росії затримала заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. слідчий ФСБ вручив Умерову підписку про невиїзд.

Його підозрюють у здійсненні публічних закликів на змінення територіальної цілісності Росії та закидають екстремізм. Сьогодні ж у Бахчисараї затримали ще чотирьох кримських татар після обшуку в їхніх будинках.

Озброєні силовики вдерлися до їхніх домівок рано-вранці. І ще не було сьомої години, як у російських ЗМІ з'явилась інформація про затримання з коментарем так званої прокурорки Криму Поклонської. Затриманих вона без суду і слідства назвала терористами - учасниками осередку організації "Хізбут-Тахрир", визнаної в Росії екстремістською. Повідомлялось також, що кримінальну справу проти цих людей порушили лише напередодні. Раніше за обвинуваченнями в участі в ісламській організації в Криму заарештували шістьох чоловіків.

Нагадаємо, так званий "Верховний суд Криму" визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії. "Прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що Меджліс веде антиросійську діяльність на догоду Заходу.

Заступник голови Меджлісу Наріман Джелял запевнив, що Меджліс продовжить свою діяльність за межами окупованого півострова.

Водночас лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Меджліс кримських татар переходить у надзвичайний режим діяльності

Сьогодні, 12 травня, Європейський парламент закликав ЄС надати фінансову підтримку Меджлісу кримськотатарського народу, який зараз діє у вигнанні.

Євродепутати також закликали Росію, яка, згідно з міжнародним гуманітарним правом несе відповідальність як держава-окупант в Криму, підтримувати правопорядок на півострові і захистити громадян від свавілля судових та адміністративних заходів і рішень, таким чином виконавши свої зобов'язання члена Ради Європи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація