В Антикорупційній прокуратурі вимагають позбавити нардепа Онищенка недоторканності

В Антикорупційній прокуратурі вимагають позбавити нардепа Онищенка недоторканності

Фото: УНІАН

Холодницький вважає, що Онищенко керував схемою з незаконного продажу газу. 

Очільник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький закликав Верховну Раду зняти недоторканність та дати дозвіл на арешт депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка.

"Сьогодні вранці, за результатами розслідування, мною було подано подання до ВР на отримання згоди на зняття недоторканності з чинного народного депутата Онищенко, який є організатором цієї схеми... Подання на притягнення народного депутата до відповідальності має бути підтримано генеральним прокурором. Це подання мною підписано і перебуває на столі у генерального прокурора ... Подання о 9:45 вже знаходилося в ГПУ ", - наводить РБК-Україна слова Холодницького.

Він додав, що народний обранець керував схемою із незаконного продажу газу за допомогою фіктивних фірм.

"Вони, починаючи з 2013 року, ще за Януковича, створили злочинне угруповання, до якої входили за цей час більше 20 посадових осіб", - додав глава Антикорупційної прокуратури. 

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив про те, що Онищенка звинувачують в організації схем у компанії "Укргазвидобування", якими завдано значних збитків державі. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення

Раніше ЗМІ писали, що керівництво компаній "Цефей" і "Карпатнадраінвест", співвласником якої є депутат з "Волі народу" Олександр Онищенко, може бути причетним до заволодіння держкоштами "Укргазвидобування"

У НАБУ стверджували, що окремі особи, включно із неназваними нардепами,  використовуючи схему спільної діяльності приватних підприємств з "Укргазвибодуванням" протягом 2014 року реалізовували природний газ через фірми-прокладки за заниженими цінами, в результаті держава недоотримала прибуток - 1 млрд грн.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація