В "БПП" порівняли роботу Кабміну з вильотом футбольного клубу в "сільську лігу"

В "БПП" порівняли роботу Кабміну з вильотом футбольного клубу в "сільську лігу"

Арсеній Яценюк / Фото: ТСН.ua

Фракція обговорить кандидатуру нового очільника Кабміну вже в понеділок.

Фракція "Блок Петра Порошенка" обговорить на своєму засіданні кандидатуру прем'єр-міністра та ідеологію нового уряду 14 березня. Про це розповіла представник від фракції "БПП" Ірина Фріз, повідомляє прес-служба партії "БПП-Солідарність".

"Позиція прем'єра є зараз на обговоренні. Тому першочергово ми маємо створити коаліцію, яка запропонує переформатування уряду", - сказала Фріз.

"(Уряд) зараз є легітимним, але цей уряд отримав червону картку від парламенту за звіт щодо річної програми. А це красномовне свідоцтво того, що цьому уряду необхідне переформатування", - наголосила вона.

"В такому ракурсі ми будемо говорити і про кандидатуру прем'єра, і про ідеологію нового Кабміну, і про те, навколо чого ми будемо дійсно об'єднувати демократичні фракції в парламенті", - додала депутат.

Голова фракції "БПП" Юрій Луценко зазначив, що робота прем'єра не є шоу, тож треба визнати проблеми та діяти.

"Враховуючи дивну звичку колег з "Народного Фронту" говорити про українську політичну кризу через футбольну термінологію, відповім їм так: Якщо капітан футбольної команди обіцяв вивести клуб у Єврокубок, а натомість вилетів у сільську лігу, він має йти у відставку", - цитує Луценка прес-служба БПП.

"Капітан не може під свист сільських уболівальників заявляти через "Financial Times", що м'яч на полі акціонерів клубу, а його команда – Dream team of Ukraine", - сказав він.

"Взагалі-то, українська політика – не футбол. Робота Прем'єр-міністра – не шоу. Ми у війні з (президентом Росії) Путіним, корупцією і олігархами. Час визнати проблеми і діяти", - додав нардеп.

Наступного тижня український парламент повертається до роботи в сесійному режимі.

Нагадаємо, що останні тижні йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Його на цій посаді нібито попередньо погодилася замінити нинішній міністр фінансів Наталія Яресько і висунула свої вимоги. 7 березня екс-посол США в Україні Стівен Пайфер повідомив, що незабаром може бути оголошено призначення Яресько прем'єр-міністром.

Повʼязані теми:

Наступна публікація