В Британії сперечаються, чи давати Росії проводити футбольний чемпіонат світу та Гран-прі Формули-1

В Британії сперечаються, чи давати Росії проводити футбольний чемпіонат світу та Гран-прі Формули-1

Кореспондент Бі-бі-сі вважає, що наразі Росію навряд чи позбавлять спортивних заходів.

Британці хочуть ізолювати Росію і в спорті.

У Британії набирає обертів суперечка довкола надання Росії права приймати престижні міжнародні спортивні турніри у відповідь на дії РФ в Україні. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30. 

Наразі перспективи втілити у життя такі заклики виглядають досить примарно, вважає кореспондент Української служби Бі-бі-сі Андрій Кравець. Він відзначає, що Британією вперше за десятки років керує коаліційний уряд, в який входять консерватори та ліберальні демократи і їхні позиції іноді різняться. Так і цього разу. 

Нікк Клегг, лідер ліберальних демократів, написав у "Сандей Таймс", що Росію треба позбавити права приймати Чемпіонат світу у 2018 році, оскільки "немислимо" дати Володимиру Путіну можливість насолоджуватися престижем проведення міжнародного турніру. Але прем'єр Девід Кемерон, лідер консерваторів, найбільшої партії в парламенті, сказав, що таку ініціативу не підтримує. 

В інтерв'ю Бі-Бі-сі ліберальний демократ, колишній лідер партії  Мінг Кемпбелл сказав, що потрібно забрати в росіян і перше Гран-прі Формули-1, яке відбудеться 10-12 жовтня. 

"Те саме стосується і Гран-прі  Формули-1, яке найближчим часом відбудеться в Сочі. Чи ми дійсно маємо моральне право казати, що нічого не змінилось в наших стосунках з Росією у спорті та інших сферах, у час коли ми запроваджуємо жорсткіші санкції проти найближчого оточення президента Путіна у відповідь на дії пана Путіна та Росії в минулі тижні", - сказав Мінг Кемпбелл. 

Втім, пан Кемпбелл сам визнає, що зараз дуже важко буде відбрати в росіян право провести Формулу-1. Але вiн вважає, що Захід фактично підтримує дії Росії, не реагуючи належним чином, наприклад, на анексію Криму Росією. А це, як каже Мінг Кемпбелл, не питання політичне, а питання моральне. 

Раніше питання про Чемпіонат світу-2018 порушували політики в Німеччині та Голландії, але не на рівні лідерів країн. Та і в самому ФІФА пропозицію не підтримують, наголошуючи, що бойкотування спортивних заходів ще ніколи нічого не досягало.

Нагадаємо, у Білому домі вважають, що Путін винен у катастрофі "Боїнгу 777".

У Британії набрала обертів суперечка щодо спортивних турнірах у Росії

У Британії набрала обертів суперечка щодо спортивних турнірах у Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація