В НАБУ не знайшли підтвердження заявам Абромавичуса про тиск з боку Кононенка

В НАБУ не знайшли підтвердження заявам Абромавичуса про тиск з боку Кононенка

Фото: УНІАН

Водночас знайшли підтвердження тиску з боку Пасішника.

Національне антикорупційне бюро України не знайшло підтвердження фактів незаконного впливу народного депутата з фракції БПП Ігоря Кононенка на екс- міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на депутатський запит лідера фракції БПП Юрія Луценка. Текст відповіді, підписаній в. о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максимом Грищуком, є у розпорядженні DT.UA.

У прокуратурі зазначили, що покази Абромавичуса про тиск Кононенка під час допиту не підтверджують його заяв для преси. Окрім того, ці факти заперечують сам Кононенко і виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник, а також не підтверджуються зібраними матеріалами.

Водночас детективи НАБУ зібрали достатньо доказів у тому, що Пасішник намагався втручатися у роботу Мінекономіки, чинив тиск на Абромавичуса, вимагаючи призначити "свого" заступника міністра. У зв'язку з цим Пасішнику оголошено підозру за ст. 1 ст. 344 КК України (втручання у діяльність державного діяча).

Наразі триває досудове розслідування, зазначили у ГПУ.

Нагадаємо, екс-міністр економрозвитку Айварас Абромавичус заявляв, що Андрій Пасішник прагнув влаштуватися зі "згоди" Адміністрації президента заступником міністра економічного розвитку та торгівлі та контролювати "Нафтогаз" й інші держпідприємства.

3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенко у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Пізніше Кононенко висловив бажання поспілкуватися з Абромавичусом на засіданні фракції "Блоку Порошенко".

Фігурант корупційного скандалу Андрій Пасішник утік за кордон

Фігурант корупційного скандалу Андрій Пасішник утік за кордон

Повʼязані теми:

Наступна публікація