У НАБУ обіцяють справи з "гучними прізвищами" передати до суду вже в лютому

У НАБУ обіцяють справи з "гучними прізвищами" передати до суду вже в лютому

Ситник розповів, шо справи проти певних відомих людей передадуть до суду у лютому і березні

Бюро проводить розслідування щодо кількох українських політиків.

Очільник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів, шо справи проти певних відомих людей передадуть до суду у лютому і березні.

Про це він сказав в інтерв'ю "Укрінформу".

"Частину передамо в березні, а частину, можливо, вже в лютому. Люди очікують гучних прізвищ. Вони постійно лунають, але частіше за все це призводить до політичних спекуляцій. Так, відомі прізвища будуть", - заявив Ситник.

"Прізвища ви прекрасно знаєте. Вони постійно лунають у ЗМІ. Ось, наприклад, справа відносно Мартиненка (так її називають журналісти)", - уточнив глава НАБУ, додавши, що "фактично народний депутат Мартиненко на сьогодні перевіряється на причетність до певних оборудок".

Крім того, Бюро проводить розслідування щодо колишнього в.о. міністра екології Сергія Курикіна, якого глава уряду Арсеній Яценюк звинуватив у спробі привласнення "кіотських грошей". Він додав, що НАБУ почало це розслідування ще до заяви Яценюка і поскаржився, що ця заява негативно вплинула на слідство.

"Я вам більше скажу: на жаль, ця ситуація перейшла в публічну площину трохи швидше, ніж ми цього очікували. Ми хотіли провести певні оперативні заходи, але коли інформація набрала публічного розголосу, це обмежило нас у певних оперативних можливостях", – розповів Ситник.

Перевірка у цій справі виявила, що "через фіктивні підприємства хотіли вивести близько півмільярда гривень". 

Також керівник НАБУ повідомив, що його відомство проводить перевірку щодо звинувачення на адресу екс-заступника генпрокурора Віталія Каська у привласненні державних квартир і ділянок.

Однак справа щодо звинувачень на адресу голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі закрита, оскільки депутат, який озвучив ці звинувачення, відмовився давати свідчення.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація