В ОБСЄ відхрестилися постачання зброї військовим

В ОБСЄ відхрестилися постачання зброї військовим

Фото: ОБСЄ

Місія закликає сторони утримуватися від необґрунтованих звинувачень щодо діяльності спостерігачів.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ переконує, що працює згідно з принципами прозорості і неупередженості та не надає допомогу сторонам конфлікту.

Таким чином ОБСЄ відхрестилася від того, нібито поставляє боєприпаси Збройним Силам України "СММ ОБСЄ не надає, і ніколи не надавала допомогу сторонам конфлікту, чи то матеріальну допомогу, розвіддані або допомогу в просуванні позицій", - йдеться у заяві.

"Мандат СММ ОБСЄ передбачає моніторинг та об'єктивну звітність про ситуацію, а також сприяння діалогу. Місія закликає сторони утримуватися від необґрунтованих звинувачень щодо діяльності СММ", - наголошують спостерігачі.

Нагадаємо, очільник МЗС України Павло Клімкін казав, що українська поліція не зможе гарантувати безпеку під час проведення виборів на Донбасі, тому там необхідно розмістити поліцейську місію ОБСЄ, для чого слід тиснути на Росію. За словами Клімкіна, у зв'язку з тим, що це збройна місія, необхідно також опрацювати правила застосування зброї.

Напередодні, 24 квітня, український президент Петро Порошенко повідомив, що Росія погоджується на збройну поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація