В Раді менше жінок, ніж в парламентах арабських країн

В Раді менше жінок, ніж в парламентах арабських країн

В парламентах арабських країн жінок більше, ніж в Раді / Фото: AFP

Водночас, у світі ще є держави, в яких жінки взагалі не представлені у вищих законодавчих органах - Саудівська Аравія, Катар, Беліз, Науру.

Україна як і раніше займає останні місця за кількістю жінок-депутатів. Хоча в світі є країни, де жінок у парламентах немає взагалі.

За даними Міжпарламентського союзу, число жінок у парламентах країн світу за останній рік зросло з 19,2% до 19,5% (на кінець 2011 року), пише "Дзеркало тижня".

В Україні з 450 депутатів Верховної Ради всього 36 жінок (8%). Це значно менше, ніж у цілому по Європі (22,3%) і навіть менше, ніж в арабських країнах (10,7%).

Нагадаємо, що в лютому міністром охорони здоров'я була призначена Раїса Богатирьова (сама попросила президента Віктора Януковича дати їй цю посаду). Таким чином, через два роки після його формування, в українському уряді з'явилася перша жінка.

На сьогоднішній день найкраща ситуація з представництвом жінок у парламентах таких країн, як Швеція — 45%, ПАР — 44,5%, Андорра — 50,0%.

Водночас, у світі ще є держави, в яких жінки взагалі не представлені у вищих законодавчих органах. Зокрема, немає представниць прекрасної статі в парламентах Саудівської Аравії, Катару, Белізу, Науру.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація