У СБУ заявили, що перед обміном на Афанасьєва і Солошенка сепаратистці змінили запобіжний захід

У СБУ заявили, що перед обміном на Афанасьєва і Солошенка сепаратистці змінили запобіжний захід

У СБУ заявили, що перед обміном на Афанасьєва і Солошенка сепаратистці змінили запобіжний захід

Служба безпеки проводить обміни виключно в рамках українського законодавства.

Суд змінив запобіжний захід підозрюваній у сепаратизмі Олені Гліщинській, котру обміняли на утримуваних в РФ політв'язнів Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська у власному Facebook.

За словами Гітлянської, СБУ проводить обміни виключно в рамках українського законодавства. 

"За наслідками розгляду питання суд своєю вмотивованою ухвалою скасовує, змінює запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або продовжує його дію. У випадку з Глищинською суд прийняв рішення скасувати цей запобіжний захід", - йдеться у повідомленні у соціальній мережі.

Також речниця СБУ цитує статтю З31 КПК України.

Гітлянська наголосила, що справа про "Бессарабську народну республіку" вже тривалий час знаходиться на розгляді суду і обвинувачена мала можливість дати свої свідчення. 

У вівторок, 14 червня, в аеропорту Бориспіль біля терміналу В приземлився літак з українцями Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенко. Президент РФ Володимир Путін помилував незаконно засуджених українців. Обидва укази вступили в силу з моменту їх підписання.

Відразу після приземлення Афанасьєва і Солошенка доставили у Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами. Там вони провели спільний брифінг з президентом Петром Порошенком.

Афанасьєв проходив по справі про створення на території Криму терористичної спільноти і був засуджений в Росії в 2015 році на сім років ув'язнення в колонії суворого режиму. А екс-гендиректор держпідприємства Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) Солошенко визнаний винним у шпигунстві і вироку до 6 років позбавлення волі.

Зазначимо, що українських політв'язнів обміняли на активістів сепаратистської організації "Народна рада Бессарабії" Олену Глищинску і Віталія Діденка.

В адміністрації президента РФ Володимира Путіна заявили, що посередником при звільненні сепаратистів Олени Глищинської і Віталія Діденка був член підгрупи з гуманітарних питань в тристоронньої Контактної групи, кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація