В Україні сформували Раду прокурорів

Всього у Раді прокурорів - 13 осіб.

Фото: Прес-служба ГПУ
Конференція прокурорів обрала своїх представників до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, сформувавши Раду прокурорів.

Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко. 

"Конференція виконала покладене на неї завдання з формування Ради прокурорів і кваліфікаційно-дисциплінарної комісії. Всього у Раді прокурорів - 13 осіб, з них 11 представляють прокуратуру, два обираються навчальними закладами на конференції. Сьогодні всі представники прокуратури обрані", - сказав Куценко.

Нагадаємо, що до складу КДК повинні входити 11 членів, 5 з яких мають бути делеговані Всеукраїнською конференцією прокурорів до 29 квітня. Окрім того, ще 3 членів комісії будуть призначені від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, а також до КДК увійдуть 2 науковці та 1 адвокат.

Наразі, як зазначив в. о. генерального прокурора Юрій Севрук, в органах прокуратури на сьогодні вакантними залишаються майже півтисячі посад. Він наголосив, що заповнити вільні посади кадрами можливо за допомогою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії (КДК), яка і вирішує кадрові питання.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація