В українському МЗС прокоментували цинічне рішення РФ не видавати Сенцова

В українському МЗС прокоментували цинічне рішення РФ не видавати Сенцова

Фото: Reuters

Дипломати закликали негайно звільнити українця.

Відмова Росії видати Україні засудженого до 20 років ув'язнення за нібито підготовку терактів в Криму українського режисера Олега Сенцова є цинічною.

Про це написала на своїй сторінці у Twitter речниця МЗС України Мар'яна Беца.

"Вимагаємо негайно звільнити засудженого за політичними мотивами Олега Сенцова та всіх українських політв'язнів у РФ", - заявила вона.

За словами дипломата, рішення РФ є "абсолютно цинічним".

"Олег – громадянин України, став заручником агресивної політики РФ", - додала вона.

Нагадаємо, українського кінорежисера, сценариста та активіста Євромайдану Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч проти 11 травня 2014 року у Сімферополі та звинуватила у підготовці терактів у Криму, Зокрема, Сенцову закидають керівництво диверсійно-терористичною групою "Правого сектора", яка начебто здійснила 14 і 18 квітня 2014 року підпали штабів "Російської громади Криму" і "Єдиної Росії" в Сімферополі, а також готувала в кримській столиці вибухи біля пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

25 серпня Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії строгого режиму. Своєю чергою, Кольченка засудили до 10 років. Під час зачитування вироку українці заспівали державний гімн України. 24 листопада 2015 року Верховний суд РФ ухвалив залишити вирок українському режисерові Олегу Сенцову та українському активісту Олександру Кольченку без змін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація