В Україну прибуде місія ООН із розмінування

В Україну прибуде місія ООН із розмінування

В ООН зазначили, що основна відповідальність за діяльність щодо розмінування лежить на сторонах конфлікту / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Місія прибуде на прохання влади України.

В Україну спрямована технічна місія ООН щодо оцінки потреб у протимінній діяльності.

Експерти місії дадуть оцінку масштабам загроз, пов'язаних з мінно-вибуховими пристроями.

Вони представлять технічні рекомендації щодо того, як убезпечити населення районів, що постраждали від конфлікту, і очистити заміновані дороги, поля і пасовища. Місія прибуде на прохання влади України і за рішенням Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна і працюватиме до 5 лютого.

Упродовж останніх місяців понад 80% випадків загибелі цивільних осіб були пов'язані з вибуховими пристроями.

В ООН зазначили, що основна відповідальність за діяльність щодо розмінування лежить на сторонах конфлікту.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, коли будуть розміновані пріоритетні ділянки на Донеччині. Підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи відзвітувала про розмінування двох з 12 пріоритетних ділянок на Донбасі. Узгоджені терміни про розмінування решти ділянок до 21 березня. 

Нагадаємо, що 13 січня, у Мінську відбулося перше цього року засідання Тристоронньої контактної групи, під час якого були досягнуті домовленості про повернення українських громадян з полону. За ініціативою України всі сторони прийшли до взаємної згоди найближчим часом звільнити 25 осіб з української сторони та 36 бойовиків. У першу чергу звільнятимуть поранених, важко хворих і жінок.

Проте 20 січня бойовики "ДНР" і "ЛНР" в останній момент відмовилися обмінювати полонених

Повʼязані теми:

Наступна публікація