В УКРОПі прокоментували "чорну бухгалтерію", знайдену у Корбана

В УКРОПі прокоментували "чорну бухгалтерію", знайдену у Корбана

В УКРОПі сподіваються на неупереджене та незалежне розслідування справи / Фото: УНІАН

Раніше ГПУ оприлюднила бухгалтерію та телефонні розмови, що нібито доводять факти підкупу. 

У політичній партії УКРОП заявляють, що сподіваються на неупереджене та незалежне розслідування справи Геннадія Корбана від ГПУ, яке доведе сфальшованість "політичного переслідування", а також встановить його замовників, виконавців та їхні справжні мотиви.

 

Про це йдеться у заяві політсили, оприлюдненій на сайті партії.

"Ми з нетерпінням чекаємо на нові, але справжні підтвердження патріотичної та прозорої діяльності Геннадія Корбана як під час його роботи на державній посаді, так і як громадського діяча – одного з організаторів волонтерського руху та політика, голови політичної ради опозиційної партії", - наголошують в партії.

В УКРОПі також заявили, що у ГПУ в рамках розслідування використали фальшиві документи та аудіозаписи. 

Сьогодні, 29 грудня, Генеральна прокуратура України провела спеціальний брифінг, у якому оприлюднила частину матеріалів кримінального провадження проти лідера УКРОПу Геннадія Корбана. Нібито було вилучено "чорну бухгалтерію, яка стосується діяльності злочинної організації, в організації якої підозрюється Корбан", а також телефонні розмови, які нібито доводять факти підкупу Корбаном нардепів, членів УКРОПу, міліціонерів, суддів, тощо.

Увечері 24 грудня в квартиру до Геннадія Корбана увірвалися озброєні спецназівці і вивезли його в невідомому напрямку.

Пізніше стало відомо, що Корбан був доставленний в Київ співробітниками СБУ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви і підозри, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям, адже його обстежували у дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня слідчі Генеральної прокуратури України внесли до Дніпровського районного суду Києва клопотання про обрання запобіжного заходу Корбану. Прокурори вимагають утримання політика під вартою. Під час засідання Корбану стало погано і його госпіталізували до лікарні Інституту Амосова, де йому зробили стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я лідера УКРОПу.

26 грудня суддя Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про силовий привід і доставлення Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і він тривав до майже 14 години 28 грудня - Корбана заарештували.

Екс-суддя КСУ Віктор Шишкін назвав нічне судилище над Корбаном яскравим прикладом порушення норм процесуального законодавства.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація