В урядовому кафе продають російську їжу, яку заборонив Кабмін

В урядовому кафе продають російську їжу, яку заборонив Кабмін

Уряд розширив санкції щодо російських товарів

Це пояснюють реалізацією уже ввезених до оголошення санкцій товарів.

Поки уряд ухвалював рішення про запровадження санкцій на російські продукти, у приміщенні Кабміну спокійно продавали товари з РФ. Журналісти побачили їх у кафе, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми наклали заборону на імпорт. Україна не наклала заборону щодо реалізації товарів, які були уже ввезені на територію країни", - пояснили цей казус в уряді.

На його засіданні в середу було розширено перелік заборонених до ввезення товарів. До м'яса, виробів із борошна, алкоголю і цигарок додалися овочі, соуси, кетчупи, риба та кондитерські вироби.

Також міністри ухвалили рішення, яке має унеможливити ввезення російських товарів під виробничими кодами інших держав. Це практикувалися протягом минулого року, відколи українці масово почали бойкотувати продукцію країни-агресора.

"Українське купуємо. Росія нехай у себе продає свої товари. Нехай їм щастить", - заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

Як повідомлялось раніше, додаткові "дзеркальні" заходи економічного впливу розробило Міністерство економічного розвитку й торгівлі. Керівник відомства Айварас Абромавичус деталі не уточнив, лише зауважив, що український уряд діятиме симетрично до дій Москви без порушення правил Світової організації торгівлі.

Росія від початку року відмовилася від вільної торгівлі з Україною - запровадила продовольче ембарго та поновила ввізне мито на решту товарів. Крім того, Москва запровадила обмеження для українського експорту в треті країни - наші водії, які везуть вантажі через російську територію, мають в'їжджати до Росії лише через пункти пропуску виключно на україно-російському кордоні.Санкції Росії - відповідь на набуття чинності економічної частини угоди про Асоціацію між Києвом та Брюсселем.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

 

Яценюк побажав росіянам удачі і розширив санкції проти РФ

Яценюк побажав росіянам удачі і розширив санкції проти РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація