В ЄС заявили, що Україні ще далеко до підписання Угоди про асоціацію

В ЄС заявили, що Україні ще далеко до підписання Угоди про асоціацію

Вирішення питання Тимошенко дуже сприяло б прийняттю рішення ЄС про підписання Угоди / Фото: AFP

Україні ще належить зробити певну роботу.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що Євросоюз зараз ще не готовий підписати Угоду про асоційоване членство з Україною.

Читайте: Грищенко запевнив, що угода про асоціацію потрібна обом сторонам

"Якщо б нам довелося сьогодні визначитися, чи ми можемо підписати Угоду про асоціацію, на жаль, відповідь була б негативною. Оскільки певну роботу ще належить зробити", - сказав дипломат.

За словами міністра з європейських справ Данії Ніколаї Ваммена, ЄС хотів би, щоб Угода була підписана під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді цього року. За його словами, вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко дуже сприяло б прийняттю рішення ЄС про підписання цієї Угоди.

"Україні належить зробити більше - ми говоримо про демократичні реформи, систему юстиції, вибіркове правосуддя і загальні реформи. І ми чітко говоримо, що рішення у випадку Юлії Тимошенко дуже допомогло б", - сказав Ваммен.

Нагадаємо, що згідно з вимогою ЄС, українська влада повинна продемонструвати відчутний прогрес у вирішенні проблем: виборчого законодавства, вибіркового правосуддя та імплементації реформ, закладених на порядку денному асоціації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація