Валенса пояснив, чому підписував угоду про співпрацю зі спецслужбами

Валенса пояснив, чому підписував угоду про співпрацю зі спецслужбами

Фото: УНІАН

Політик підкреслив, що підписав угоду зі спецслужбами, але ніколи не брав у них грошей і не робив доносів.

Колишній президент Польщі Лех Валенса розповів, що змусило його підписати угоду зі спецслужбами. Про це у вівторок, 23 лютого, повідомляє "Радіо Польща".

За словами Валенси, він підписав документи для того, щоб співробітники спецслужб змогли привласнювати собі гонорари для агентів.

"Вони брали гроші для себе, не для мене і, о диво, це робили по черзі різні люди і досить довго. Я давно перестав з ним підтримувати контакт", — заявив він.

також він розкрив ім'я людини, яка, за словами Валенси, його підставив. Він назвав якогось "капітана Грачик", який був співробітником служби безпеки. Політик наголосив, що підписав угоду зі спецслужбами, але ніколи не брав у них грошей і не робив доносів. Раніше в лютому Валенса повідомив, що жодних матеріалів, які доводять, що він співпрацював з таємною поліцією.

Голова Інституту національної пам'яті Польщі Лукаш Камінський підтвердив справжність документів, згідно з якими Валенса, перший демократичний президент країни, в радянський період співпрацював з таємною поліцією. Документи відносяться до 1970-1976 Серед них — зобов'язання співпрацювати зі Службою безпеки, підписану "Лех Валенса".

Президент Росії Володимир Путін не має жодного шансу утримати Крим, він його поверне швидше, ніж ще що-небудь станеться.

Про це раніше заявив екс-президент Польщі Лех Валенса.

Повʼязані теми:

Наступна публікація