Вашингтон активно розглядає можливість надання зброї Україні - Волкер

Вашингтон активно розглядає можливість надання зброї Україні - Волкер

Фото: УНІАН

У США вважають, що це зможе змінити підхід Москви.

Новий спецпредставник США Курт Волкер з українського питання заявив, що Вашингтон активно розглядає питання, чи слід надсилати зброю для допомоги на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC.

Волкер вважає, що озброєння українських урядових сил може змінити підхід Москви. За його словами, цей рух не буде провокаційним.

"Оборонне озброєння, таке, що дозволить Україні захистити себе і вивести танки, наприклад, фактично допоможе "зупинити російську загрозу для України", - сказав Волкер.

"Це питання для подальшого обговорення та ухвалення рішень", - наголосив він.

Представник США вважає, що успіх у встановленні миру на сході України потребує нового стратегічного діалогу з Росією.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього посла США в НАТО Курта Волкера спеціальним представником щодо України.

Волкер розпочав свою кар'єру в галузі зовнішньої політики як аналітик Центрального розвідувального управління 1986 року. Також працював у штабі сенатора Джона Маккейна від 1997 до 1998 року. Був кар'єрним дипломатом, який виконував обов'язки постійного представника в НАТО під час президентства Джорджа Буша та Барака Обами. Наразі він є експертом з питань зовнішньої політики та національної безпеки в Інституті міжнародного лідерства Маккейна в Університеті штату Аризона.

На початку липня Волкер зустрівся із представником України в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонідом Кучмою.

Дипломати США побували на передовій та побачили руйнування у Авдіївці

Дипломати США побували на передовій та побачили руйнування у Авдіївці

Повʼязані теми:

Наступна публікація