Вбивство Шеремета: СБУ розглядатиме як мету злочину дестабілізацію України

Вбивство Шеремета: СБУ розглядатиме як мету злочину дестабілізацію України

Місце вибуху машини, в якій перебував Шеремет / Фото: Reuters

Силовики розраховують на допомогу іноземних партнерів в розслідуванні. 

Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що силові структури із залученням найкращих фахівців проводять скоординовані слідчі дії у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це він сказав під час наради глави держави з керівниками силових структур, повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка.

"Ми маємо базу даних застосування саморобних вибухових пристроїв. Розраховуємо на допомогу і консультативну, і практичну наших іноземних партнерів", - сказав він.

Василь Грицак, глава СБУ / Фото: Сайт президента України

За його словами, СБУ буде працювати над версією, що метою вбивства журналіста була дестабілізація ситуації в Україні.

Раніше повідомлялося, що в Україні буде створено спеціальну слідчу групу щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, до якої увійдуть найкращі фахівці з усього світу, у тому числі із Федерального бюро розслідувань США

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка була потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Основною причиною вбивства журналіста Павла Шеремета є його професійна діяльність, додав Шкіряк. Водночас радник міністра зазначив, що не можна виключати версію роботи російських спецслужб.

 

Шеремет

Повʼязані теми:

Наступна публікація