Вдівець депутатки у Великобританії вважає, що її убили через політичні погляди

Вдівець депутатки у Великобританії вважає, що її убили через політичні погляди

Фото: Reuters

Джо Кокс була активною учасницею кампанії за збереження членства Британії в Євросоюзі.

Вдівець депутата британського парламенту від Лейбористської партії Джо Кокс вважає, що його дружина вбили через її політичні погляди.

За словами Брендана Кокса, його дружина поважала протилежну думку, але була стурбована тоном дебатів з приводу референдуму про можливий вихід Британії з Євросоюзу. Вона вважала, що загострення пристрастей сприяє нагнітанню ненависті і страху в британському суспільстві. Джо Кокс була активною учасницею кампанії за збереження членства Британії в Євросоюзі, а також виступала за те, щоб країна прийняла якомога більше дітей сирійських біженців.

Вбивство Джо Кокс відбулося в минулий четвер в її виборчому окрузі в Йоркширі на півночі Англії: 41-річну жінку тричі вистрілили і кілька разів вдарили ножем, вона померла від отриманих поранень.

У вбивстві звинувачується 52-річний Томмі (Томас) Мейр. У суботу він постав перед судом. Це вбивство викликало величезний резонансв Британії. Лідер лейбористів Джеремі Корбін, заявив, що вбивство було "атакою на демократію, яка шокувала і засмутила всю країну".

Відразу після загибелі Джо Кокс було оголошено про створення благодійного фонду її імені. Станом на понеділок обсяг пожертвувань у фонд Джо Кокс перевищив мільйон доларів.

У Британії під час зустрічі з виборцями убили депутата

У Британії під час зустрічі з виборцями убили депутата

Нагадаємо, що референдум про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit) призначено на 23 червня. За даними опитування, проведеного компанією ICM з 29 квітня до 3 травня, 45% британців підтримують вихід їхньої країни з Європейського Союзу. Тих, хто волів би залишитися в ЄС – 44%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація