Вечірнє засідання Верховної Ради достроково закрито через відсутність депутатів

Вечірнє засідання Верховної Ради достроково закрито через відсутність депутатів

Фото: УНІАН

Під час голосування з'ясувалося, що депутатів менше ніж 226.

Сьогодні, 16 червня, засідання Верховної Ради було достроково закрито через недостатню кількість народних депутатів у залі.

Як повідомляє УНІАН, голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що на вимогу декількох народних депутатів провів рейтингове голосування, щоб з'ясувати, скільки парламентаріїв перебувають в сесійній залі.

Під час голосування з'ясувалося, що депутатів менше ніж 226. Зокрема, за проголосували - 176, 19 - проти, утримались - 18.

Спочатку Парубій наголосив, що в залі 200 народних депутатів, потім виправився, що 212, але якщо скласти разом кількість голосів "за", "проти" та "утримався", то йдеться про 213 народних депутатів.
Парубій наголосив, що парламент не може ухвалювати рішення, оскільки для результативного голосування необхідні голоси мінімум 226 народних депутатів.

Як повідомляє корреспондент УНІАН, на початку вечірнього засідання Верховної Ради зареєструвалися 332 народних депутати, але реально у сесійній залі були присутні трохи більше 150 нардепів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вечірнє пленарне засідання Верховної Ради 16 червня може не відбутися. Про це повідомив народний депутат від "БПП" Руслан Князевич. Як відомо, саме в цей день Україна зіграє проти Північної Ірландії у матчі на Євро-2016. Раніше ЗМІ повідомляли, що близько 60 нардепів планують в робочий час злітати чартером у Францію, щоб відвідати гру.

Вже згодом, нардеп фракції "БПП" й президент Федерації футболу Андрій Павелко спростував інформацію та заявив, що масового вильоту парламентарів чартерним рейсом до Франції на матч Україна - Північна Ірландія в рамках Євро-2016 не буде.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація