Велика перемога права над РФ. Що означає звіт Гааги про окупований Крим

Велика перемога права над РФ. Що означає звіт Гааги про окупований Крим

Фото: Getty Images

Попереднє розслідування прокурора МКС може призвести до початку реального судового процесу над російським керівництвом.

Окупація Криму Росією офіційно визнана Гаагою збройним конфліктом.

Про це свідчить звіт прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Фату Бенсуда щодо попереднього розслідування справи "Ситуація в Україні". 

Цей процес триває вже другий рік і за останній час його контекст був значно розширений. Почався він 25 квітня 2014 року з розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності у період з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року.

Пізніше, 8 вересня 2015 року, Україна звернулася до МКС щодо розслідування подальших подій, зокрема анексії Криму та російської агресії на Донбасі. На основі цього звернення 29 вересня того ж року прокурор МКС оголосила про продовження попереднього розслідування.

Відтак наразі звіт прокурора включає у себе три складові - події на Майдані, окупація Криму та війна на Донбасі.

Гаазький трибунал прокоментував ситуацію в Криму та на сходу України

Гаазький трибунал прокоментував ситуацію в Криму та на сходу України

Минулорічний звіт Фату Бенсуда, опублікований у листопаді 2015 року, містив результати попереднього розслідування лише щодо першої складової. Зокрема, прокурор констатувала, що здійснені під час Революції гідності злочини "не можна вважати злочинами проти людяності, хоча Офіс визнає серйозне порушення прав людини". Водночас прокурор констатувала, що оцінка може бути переглянута у світлі нових фактів або інформації, яка може мати відношення до оцінки широкомасштабного або систематичного характеру здійснених нападів.

На жаль, у цьогорічному звіті щодо ситуації під час протестів на Майдані мало що змінилося. Проте тут варто згадати про те, що українська влада досі не спромоглася завершити цей процес навіть на національному рівні та покарати винних у розстрілах учасників протесту.

Більше конкретики прокурор МКС надала у питанні анексії Криму Росією. Ця подія чітко визначена як міжнародний збройний конфлікт між Україною та Російською Федерацією. "Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України", - йдеться у документі.

У звіті також чітко розписані передумови виникнення конфлікту, ролі сторін, зокрема Росії як сторони-агресора, та наслідки окупації півострова, серед яких утиски кримських татар, викрадення та вбивства проукраїнських активістів, арешти та примусова військова служба у лавах російської армії.

Не менш детально у звіті описаний конфлікт на Донбасі, який розпочався із захоплення сепаратистами урядових будівель та розвитку якого посприяли трагічні події в Одесі 2 травня 2014 року, коли під час протистояння між прихильниками та противниками федералізації загинули 40 осіб.

Серед іншого прокурор МКС констатує, що озброєні сепаратисти збили два військові вертольоти ЗСУ над Слов'янськом та військовий транспортний літак в Луганському аеропорті, згадує збитий з підконтрольної сепаратистам території пасажирський літак

Malaysian Airlines, а також нагадує про дві спроби укласти мир, відомі як Мінськ і Мінськ-2.

Водночас прокурор, посилаючись на моніторинг ОБСЄ, констатує, що умови мирної угоди порушували обидві сторони - як українська, так і "антиурядові озброєні угруповання".

Насторожує той факт, що прокурор називає конфлікт на Донбасі неміжнародним, учасниками якого є українська влада з однієї сторони та збройні угрупування "ДНР" і "ЛНР" з іншої.

А також, незважаючи на існування доказів прямого військового протистояння між російськими та українськими збройними силами (наприклад, арешти військових РФ на Донбасі), прокурор досі не може стверджувати, що Росія здійснювала контроль над силами сепаратистів, і таким чином надати цьому конфлікту класифікацію міжнародного, як у випадку з Кримом.

Наразі канцелярія прокурора продовжує розглядати це питання, аналізуючи дані. А поки чітко визнає участь Росії у цьому конфлікті шляхом постачання бойової техніки та особового складу, особливо у періоди найбільших загострень ситуації - в Іловайську (серпень 2014 року) та в Дебальцевому (січень-лютий 2015 року).

Експерти-міжнародники наголошують, що цей звіт стосується поки лише попереднього розслідування, яке насправді може тривати роками. Тож українська влада ще має час для того, щоб завершити справу розстрілів на Майдані та надати офісу прокурора МКС переконливі підстави визнати збройний конфлікт з РФ на Донбасі.

Це в результаті може призвести до початку реального судового процесу над винними у смертях під час Революції гідності та на Донбасі. Хіба що час для України зараз – занадто вартісна річ, бо вимірюється людськими життями.

Фото: Facebook/Олександр Мережко
Олександр Мережко, юрист-міжнародник:

- Важливо те, що в особі прокурора Міжнародний кримінальний суд визнав, що окупація Росією Криму - це міжнародний збройний конфлікт (по суті, війна). Тобто тим самим повністю спростована версія Росії. Це дуже важливо, оскільки підтверджує позицію України.

Суд по суті визнав факт скоєння Росією міжнародного злочину - збройної агресії зі сторони Росії проти України та окупація частини української території. Тепер виникає логічне запитання про міжнародно-правову відповідальність за скоєний злочин.

Суд також визнав факт низки військових злочинів, скоєних Росією на окупованій території Криму.

Крім того, суд визнав низку військових злочинів, скоєних на сході України.

Поки що Суд залишив відкритим питання відносно того, хто саме несе відповідальність за ці злочини. Він тут виявляє обережність і прокурор Суду говорить про необхідність більш широкого розслідування. Однак цілком очевидно, що подальше розслідування приведе до Росії і знову постане питання про її міжнародно-правову відповідальність.

У цілому цей звіт - велика і важлива перемога міжнародного права над Росією як злочинною державою. Це початок руху до серйозного міжнародного процесу над Росією та військовими злочинцями, які стоять на чолі Росії. Можна сказати, що міжнародне правосуддя рухається в сторону нового Нюрнберзького трибуналу.

Подальше розслідування залежить від прокурора Суду. Хоча Україна може сприяти більш швидкому просуванню справи шляхом надання усіх необхідних матеріалів для розслідування.

Василь Філіпчук, дипломат, екс-речник МЗС України, голова Міжнародного центру перспективних досліджень:

- Ми зараз маємо справу з найсерйознішим міжнародним документом, який торкається подій в Україні як під час Майдану, так і пов'язаних з російською агресією. І хоча сам звіт є щодо попереднього розслідування, але, оскільки маємо справу з шанованою міжнародною інституцією, якою є МКС, то безперечно кожне слово у ньому ґрунтується на серйозній попередній роботі і визнаватиметься широкою міжнародною спільнотою.

Дуже приємно відзначити, що в самому звіті чітко надана оцінка низці очевидних для нас, але фактично не доведених злочинів, якими є, наприклад, акт агресії РФ проти України, факт анексії Криму. У звіті чітко було вказано на факт прийняття російською Думою закону, яким Крим приєднувався до РФ я який сам по собі є юридичним фактом злочином.

Навіть не торкаючись питання Донбасу, вже саме визнання Судом окупації Криму є більш ніж достатнім фактом для того, щоб вважати дії Росії щодо України агресією.

Розібратися із ситуацією з Кримом, мабуть, було найпростіше і найзрозуміліше. І тут наша дипломатія і державн установи максимально використали елемент політичного тиску в рамках Генасамблеї і Радбезу ООН, і продовжували роботу в МКС.

А ось інші дві складові - Майдан і події на Донбасі - треба розглянути окремо. Тут ситуація дещо складніша.

На жаль українська влада не змогла завершити розслідування того, хто несе відповідальність за кров на Майдані. І звіт МКС дає надію, що все ж таки тут будуть проставлені крапки над І та буде вказано відповідальних.

Василь Філіпчук

Щодо Донбасу є чіткі згадування того, що Росія стояла за подіями в регіоні, але з іншого боку вказується, що потрібно ще продовжити роботу зі збору фактів і підтверджень того, що Росія не просто підтримувала, а контролювала сепаратистів.

Крім того, вказується, що має місце внутрішньодержавний конфлікт з недержавними збройними угрупуваннями. Тобто фактично дається твердження того, що окрім російської агресії мав місце і внутрішній конфлікт. Тут є певні нюанси, оскільки у звіті говориться про використання обома сторонами цього внутрішньодержавного конфлікту військових інструментів.

Подальший розвиток подій залежить від спроможностей української дипломатії довести, що відповідальність за розвиток ситуації, за використання зброї і насилля несуть все ж таки місцеві комбатанти, а не українські збройні сили. Інакше ситуація може мати інший вектор розвитку. Зокрема, можливі спроби РФ перекинути певною мірою відповідальність на Київ.

Хоча, з іншого боку, від нас не потребуватиме серйозних зусиль, щоб довести, що Київ був у ролі сторони, яка обороняла свою територіальну цілісність, і всі дії були визначені саме тим, що на нас був здійснений факт агресії. Я би назвав цю частину найбільш складною і такою, що потребує уваги з боку офіційного Києва.

Третя частина, яка стосується подій на Майдані, також має бути завершена. У звіті надається добрий опис подій і чітка класифікація діям сторін. На жаль українська влада не змогла завершити розслідування того, хто несе відповідальність за кров на Майдані. І звіт МКС дає надію, що все ж таки тут будуть проставлені крапки над І та буде вказано відповідальних.

Фото: Кафедра кібермиру
Антон Кориневич, кандидат юридичних наук, доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім.Т.Шевченка:

- Справа України, щодо якої офіс прокурора МКС опублікував звіт, перебуває зараз лише на стадії попереднього вивчення, яка передує фазі повноцінного розслідування. Тобто зараз МКС на основі документів, які йому надсилають державні органи, правоохоронні органи та правозахисні неурядові організації, вирішує, чи підпадають скоєні злочини під його юрисдикцію, до якої відносяться геноцид, злочини проти людяності та воєнні злочини.

Відтак прокурор тільки ще має вирішити, чи відкривати у майбутньому розслідування злочинів, скоєних в Україні. І в цьому звіті, що зараз вийшов, відповіді ще немає. Тобто попереднє вивчення ще продовжується.

У частині щодо Донбасу також є хороші речі. Так, Суд розуміє, що там є збройний конфлікт, який триває вже досить довго.

Антон Кориневич

Судячи зі звіту, офіс прокурора МКС бачить, що ситуація в Криму є окупацією. Він визнає офіційну присутність Збройних сил РФ під час окупації Криму та вмикає дію правового режиму міжнародного збройного конфлікту між Україною та РФ, незважаючи на те, що, по суті, застосування сили не було. Насправді, це було очевидно для всіх, але дуже важливо, що МКС тепер офіційно притримується такої ж точки зору.

У частині щодо Донбасу також є хороші речі. Так, Суд розуміє, що там є збройний конфлікт, який триває вже досить довго. Але також МКС все ще встановлює, чи здійснює РФ загальний контроль над військами сепаратистів "ДНР" і "ЛНР". Таким чином, органи державної влади, правоохоронні органи, неурядові організації ще мають можливість подавати інформацію в офіс прокурора МКС з відповідними доказами.

Цей звіт ще стосується і Євромайдану, але, по суті, дублює попередній звіт від листопада минулого року, що дійсно були здійснені злочини проти прав людини. Водночас Суд не вбачає у них елементу широкомасштабності і систематичності, тож не може розібратися, чи вважати їх злочинами проти людяності.

Ольга Скичко

Повʼязані теми:

Наступна публікація